Podologia

La podologia és la ciència que té per objectiu l’estudi, prevenció, diagnòstic i tractament de malalties i alteracions del peu humà. Els peus ens mantenen alçats i ens permeten moure’ns d’un lloc a un altre per caminar i córrer. Ens ajuden a mantenir l’equilibri en superfícies regulars i irregulars per evitar que caiguem.

Són els primers a absorbir qualsevol impacte que provingui del sòl, ja que són amortidors que ens transmeten la força de reacció del terra cap al genoll i el maluc, els quals utilitzen els músculs, els lligaments, els tendons i el sistema nerviós per poder mantenir-nos en equilibri.

podologia-argentona-maresme-peu-pie

QUIROPÒDIA

És el tractament integral de les afeccions del peu. Engloba el tractament de totes les patologies relacionades amb les ungles i la pell.

  • Alteracions unguials com per exemple: Onicocriptosis (ungles clavades), onicogrifosis (ungles engrossides), onicomicosis (ungles amb fongs), reeducació unguial, tall i fresat d’ungles.
  • Alteracions dèrmiques com per exemple: Dermatomicosi (peu d’atleta), Hiperqueratosis (durícies), helomes (ulls de poll, callos), papil·lomes (berrugues), úlceres, hiperhidrosis (excés de sudoració), anhidrosis (sequedat excessiva).

ESTUDI BIOMECÀNIC

L’estudi biomecànic ens ajuda a detectar qualsevol alteració que pugui existir en la forma de recolzar el peu i que es pugui traduir en dolor, tant en nens, adults o esportistes. Consisteix en:

  • Inspecció visual i exploració palmatòria de les diferents estructures anatòmiques.
  • Balanç articular i muscular del peu.
  • Exploració de genoll, maluc i columna vertebral.
  • Anàlisis de la marxa i la petjada plantar
  • Petició de proves complementàries (Rx, TAC, Ressonància Magnètica, Exografia..)

A partir de l’estudi biomecànic decidim quin és el tractament més adequat i si és necessari l’ús de suports plantars (plantilles), silicones, o és necessari un treball conjunt amb un altre especialista.

Obrir xat
En què et podem ajudar?
Hola!
En què podem ajudar-te?