Unitat del dolor

La Unitat del Dolor és l’especialitat mèdica en la prevenció, diagnòstic i tractament del dolor. Es treballa per tal de tractar i diagnosticar tota mena de quadres de dolor complexes, però especialment:

  • Aquells pacients que són resistents als tractaments convencionals
  • Pacients que no toleren certs tractaments i requereixen fàrmacs o tècniques especials de tractament

QUÈ ÉS El DOLOR CRÒNIC?

 

Segons la  “Association for the Study of Pain”, IASP (fundada en 1974), “el dolor és una experiència sensorial i emocional desagradable associada a una lessió hística real o potencial, o que es descriu com ocasionada per aquesta lessió”. El dolor es considera crònic quan:

  • Es perllonga en el temps més enllà de 3 mesos
  • Es perllonga més enllà del període de curació del dany tisular
  • El dolor està associat a una condició mèdica crónica
unitat-dolor-unidad-del-dolor-argentona-metge-medico

QUÈ ÉS UNA UNITAT DEL DOLOR (UTD)?

 

Formades majoritàriament per Especialistes Mèdics en Anestesiologia i Reanimació, que treballen conjuntament amb  traumatologia, Rehabilitació, Reumatologia, Psicologia, Metges d’Atenció Primària, medicina general….

Els pacients que arriben a les Unitats de Dolor habitualment pateixen d’un dolor crònic que no ha respost a tractaments analgèsics habituals i que podrien beneficiar-se d’una tècnica analgèsica de 4rt esglaó, infiltracions específiques segons la patologia a tractar.

L’objectiu d’aquests tractaments és millorar el control del dolor, i per tant, la qualitat de vida dels pacients amb dolor crònic.

Obrir xat
En què et podem ajudar?
Hola!
En què podem ajudar-te?